Ринки акцій Європи впали у вівторок 2-й день поспіль, індекси знизилися в середньому на 0,2-0,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Європи впали у вівторок 2-й день поспіль, індекси знизилися в середньому на 0,2-0,3%

Фондовий ринок
75
Фондові ринки Європи продемонстрували у вівторок падіння другу сесію поспіль після того, як напередодні Dow Jones Stoxx 600 упав на рекордну величину за два місяці.
Негативом для ринку стала заява президента Бундесбанка Акселя Вебера про те, що економіка буде стикатися із труднощами до кінця 2011 року, повідомило агентство Bloomberg. Глава ЦБ Німеччини відзначив, що економіка перебуває "у фазі стабілізації, але усе ще далека від значного відновлення".
Індекс Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів опустився на 0,5% - до 201,49 пункту. Протягом дня індикатор змінював напрямок руху більше 20 разів.
З 11 червня цей показник втратив 6,3% на побоюваннях, що вартість акцій піднялася занадто високо. У цей час коефіцієнт відносини цін акцій компаній, що входять у розрахунки Stoxx 600, до їхніх прибутків становить 25,4, що є максимальним рівнем з березня 2004 року.
"Після величезного відновлення, яке ми бачили в останні три місяці, мабуть, що ми потребуємо консолідації", - уважає Хенніг Гебхардт із DWS Investment.
Вартість акцій банків знижується, зокрема, британських Standard Chartered - на 3,6% і Barclays - на 2,5%.
Котирування акцій найбільшої фінансової групи Бельгії KBC упали на 5,8%.
Папери Swiss Life Holding подешевшали на 5% після того, як аналітики UBS рекомендували продавати їх.
Ціна акцій рітейлера Carrefour SA виросла на 3,6% на повідомленнях у ЗМІ про те, що французька компанія планує скоротити витрати більш ніж на 2 млрд євро до 2012 року.
У той же час котирування акцій інформаційного агентства Thomson Reuters виросли на 7,3% після підтвердження річного прогнозу показників виторгу і прибутку. Компанія заявила також, що відмовиться від лістингу на Лондонській фондовій біржі й американській Nasdaq. Акції компанії будуть торгуватися тільки на Торонтській і Нью-йоркській фондових біржах. У зв'язку із цим Thomson Reuters може викупити власні акції на суму, еквівалентну $500 млн, на одному або декількох ринках.
Як пише Marketwatch, у вівторок подорожчали також папери автовиробників. Французька Peugeot очікує збиток цього року на рівні 1-2 млрд євро, однак компанія переглянула убік поліпшення прогноз попиту на машини в Західній Європі.
Ціна акцій Peugeot виросла на 0,3%, Daimler - на 3,1% і Fiat - на 0,15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас