Рада прийняла нову редакцію Бюджетного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла нову редакцію Бюджетного кодексу

Казна та Політика
394
Верховна Рада прийняла нову редакцію Бюджетного кодексу.
За прийняття в цілому відповідного законопроекту №2709 (автори - депутати Микола Деркач від фракції Блоку Литвина, Павло Жебрівський від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Євген Кирильчук від фракції Блоку Юлії Тимошенко) проголосували 232 депутати за необхідних 226.
Зі слів голови парламенту Володимира Литвина, документ передбачає формульну систему трансферних взаємин між державним і більш ніж 12 тис. місцевих бюджетів.
Документ також передбачає введення нових й уточнення діючих понять і термінів у сфері бюджетного законодавства, уточнення основних функцій розпорядників бюджетних коштів, конкретизацію положень, що стосуються операцій з державним і місцевим боргом.
Законопроект також передбачає уточнення норм Бюджетного кодексу про особливості виконання державного й місцевого бюджетів у разі несвоєчасного прийняття закону про держбюджет.
У документі також деталізовані норми, що стосуються вимог до звітності про виконання держбюджету.
На думку авторів законопроекту, його прийняття дасть змогу покращити бюджетне адміністрування й посилити контроль над дотриманням бюджетного законодавства.
Як повідомляло агентство, 18 вересня 2008 року парламент прийняв законопроект №2709 у першому читанні.
Попередня редакція Бюджетного кодексу прийнята Радою 21 червня 2001 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас