Венесуела може втратити 33,5 млрд. дол. японських інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела може втратити 33,5 млрд. дол. японських інвестицій

Казна та Політика
295
Японія може скасувати надання запланованих $1,5 млрд. кредиту для венесуельських НПЗ El Palito і Puerto La Cruz після того, як влада цієї південноамериканської країни фактично захопила деякі японські активи, повідомляє Bloomberg з посиланням на слова людини, знайомої із ситуацією.
Японський банк міжнародного співробітництва (JBIC) переглядає можливість видачі кредитів на модернізацію нафтопереробних підприємств після того, як Венесуела захопила контроль над японськими залізними і хімічними активами і затримує платежі з обслуговування нафтових підрядників. Обидва НПЗ у сукупності переробляють 327 тис. барелів на день.
Венесуельський президент Уго Чавес, ризикує втратити принаймні $33,5 млрд. японських інвестицій, після націоналізації заводів, що належать таким компаніям як Tokyo-based Mitsubishi Corp. Petroleos de Venezuela SA, державна нафтова компанія, також не виконує графіку виплати підрядникам, включаючи японську Toyo Engineering Corp.
Плановані японські інвестиції у Венесуелу включають $10 млрд. у проекти з виробництва зрідженого природного газу, $8 млрд. у нафтохімічну промисловість і $1,5 млрд. у нафтопереробні заводи. Про це заявив сам Чавес під час відвідування його країни прем'єр-міністром Японії Таро Асо у квітні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас