Кабмін зобов'язав теплокомуненерго відкрити спеціальні рахунки для розрахунків за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зобов'язав теплокомуненерго відкрити спеціальні рахунки для розрахунків за газ

Енергетика
282
Кабінет Міністрів зобов'язав підприємства комунальної теплоенергетики відкрити спеціальні рахунки для розрахунків за газ. Про це журналістам повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан.
"Був прийнятий проект закону України про розрахунки за спожитий газ і тепло... Усі кошти, що надходять від споживачів за газ, за теплову енергію - вони надходять на спеціальні рахунки і відповідним чином відповідно до нормативів вони направляються на розрахунки за газ... До прийняття закону (прийнята) відповідна постанова (Кабміну), яка вводить таку систему", - сказав він.
Крім того, за словами Продана, уряд прийняв кілька рішень, які спростять взаєморозрахунки між підприємствами з компенсації різниці цін за газ.
Як повідомляло агентство, Кабмін має намір до серпня визначити ціну реалізації природного газу для підприємств комунальної теплоенергетики на 2010 рік.
Станом на 15 червня найбільшу заборгованість нагромадили теплопостачальні підприємства Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей і Криму.
Заборгованість "Київенерго" за спожитий газ перевищує 601,5 млн. гривень.
У червні НАК для розрахунків за поставлений у травні газ, у тому числі закачаний у ПСГ, залучив кредит Ощадбанку на 3,8 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас