Баррозу: Розрахунки за газ між Україною і РФ не є відповідальністю ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Розрахунки за газ між Україною і РФ не є відповідальністю ЄС

Енергетика
245
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що проведення розрахунків за газ між Україною і Росією не є відповідальністю Європейського союзу, у ЄС "немає цих грошей у бюджеті".
Про це він сказав по закінченню саміту ЄС у Брюсселі в п'ятницю.
"Проблема відносно українських можливостей заплатити за постачання газу з Росії - це не наша відповідальність. Це ми повинні позначити досить чітко. Ми не можемо витратити бюджет співтовариства, але ми подивимося, чи можуть інші зробити свій внесок. У цей час я не можу сказати щось більш конкретно", - сказав Ж.М.Баррозу, відповідаючи на запитання про можливість надання Україні кредиту на оплату російського газу.
Президент Єврокомісії знову підкреслив, що в ЄС "немає цих грошей у бюджеті".
"Ми хочемо допомогти українським друзям, але в них структурні проблеми, ситуація досить серйозна. Ми контактували із МВФ і іншими міжнародними фінансовими інституціями, державами-членами ЄС, щоб подивитися, чи можемо ми допомогти в цій ситуації", - повторився він.
Ж.М.Баррозу також проінформував про те, що оголосив про проведення найближчим часом робочої зустрічі за результатами контактів з Росією, Україною, Міжнародним валютним фондом і представниками європейської газової промисловості.
Коментуючи схвалені Радою ЄС на нинішньому саміті висновки, Ж.М.Баррозу відзначив, що вони носять досить загальний характер.
"Ми дійсно, відзначаємо, як це сказано у висновках, зі стурбованістю потенційні проблеми відносно поставок газу з Росії через Україну. Звичайно, ми, як я сказав, акуратно моніторимо ситуацію, а також просили наших партнерів - Україну і Росію – виконувати їхні зобов'язання, щоб уникнути повторення припинення поставок газу в ЄС", - підкреслив президент Єврокомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас