Зведений індекс акцій країн Азії в четвер упав до мінімуму за 3 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зведений індекс акцій країн Азії в четвер упав до мінімуму за 3 тижні

Фондовий ринок
76
Зведений індекс акцій країн Азії в четвер упав до мінімуму за три тижні через стурбованість щодо міцності американської економіки, яка тисне на долар, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс MSCI Asia Pacific, який враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, з відкриття ринку опустився на 1,3% - до 100,74 пункту. Це мінімальна позначка з 28 травня. З п'ятирічного мінімуму, зафіксованого 9 березня, індикатор додав 43%.
Японський індекс Nikkei 225 опустився до 8:23 на 1,9%, так само як і австралійський S&P/ASX.
"Інвестори використовують слабкий долар як виправдання для фіксації прибутку, оскільки вартість акцій виглядає надмірною після нещодавнього ралі, - заявив Мічия Томіта з Mitsubishi UFS Asset Management Co. - Будь-яка корекція буде короткочасною, тому що керуючі довгочасними фондами як і раніше сидять із грішми чекаючи".
Котирування паперів Honda Motor, які отримують більше половини виторгу з-за кордону, знизилася в четвер на 3,7%.
Акції Mitsubishi UFJ Financial Group подешевшали на 3,2%, потягнувши за собою папери інших банків. Причиною цього стало погіршення рейтингу 18 американських банків рейтинговим агентством Standard & Poor's.
"Зараз немає чіткого імпульсу на купівлю або на продаж, - говорить Міцушиге Акіно з Ichiyoshi Investment Management Co. - Економіка, безсумнівно, досягла дна, однак це вже закладено в ціни".
Вартість паперів Rio Tinto Group упала на 8,2% - до 52,95 австралійського долара. Третя за розмірами у світі гірничовидобувна компанія має намір розмістити акції на $15,2 млрд серед нинішніх акціонерів. Компанія пропонує придбати 21 папір на кожні 40 акцій, якими вже володіють акціонери, за ціною 28,29 австралійського долара.
У той же час індекс Shanghai Composite збільшився на 0,9% після того, як Світвий банк підвищив прогноз зростання економіки Китаю цього року до 7,2% з колишніх 6,5%. Проте, СБ попередив, що основна частина цього приросту пов'язана із заходами для державної підтримки економіки.
У першому кварталі ВВП Китаю збільшився на 6,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому експорт у травні впав більш ніж на чверть.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас