Український ринок акцій у вівторок закрився різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок закрився різноспрямовано

Фондовий ринок
173
Український ринок акцій завершив торговельну сесію у вівторок різноспрямовано, продемонструвавши волатильність на обох торговельних майданчиках. ПФТС-Індекс упав на 0,21% - до 434,94 пункту, тоді як індекс " Української біржі" виріс на 1,73% - до 1057,59 пункту.
"Динаміка українських індексів показує неоднозначні настрої на світових торговельних майданчиках. Фондові майданчики Азії показали досить високий негативний результат. У свою чергу, європейські торговельні майданчики відкрилися в мінусовій зоні, і до обіду відіграли ранкове падіння. Російські торговельні майданчики демонструють незначне зростання", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик департаменту ІГ "ТАСК" (Київ) Вадим Ємець.
Експерти інвесткомпанії КВС Securities (Київ) відзначили агентству, що на початку торговельного дня переважало негативне зовнішнє тло, і продавці "знову спробували продавити вниз Укрсоцбанк і Райффайзен Банк Аваль, знизивши вартість їх акцій ще на 4%". " У цілому ж сценарій дня був повністю протилежний учорашньому: долар знизився до євро після виходу позитивної статистики в єврозоні, а нафта і світові ринки відповідно пішли вгору", - сказав начальник торговельного відділу КВС Securities Олексій Волков.
"Лідери падіння стали найбільш привабливими об'єктами інвестицій, і Райффайзен Банк Аваль виріс на 3,47% на "Українській біржі" за підсумками дня, показавши максимальну волатильність", - сказала аналітик КВС Securities Ганна Смирнова.
На її думку, вчорашня порція статистики зі США про зміну обсягу будівництва нового житла за травень підкріпила оптимізм інвесторів, хоча американські ринки і продемонстрували досить стримане відкриття.
Однак, уважає експерт, говорити про початок зростання на українському ринку передчасно, оскільки ринки не відіграли зафіксованого в понеділок падіння, а світові ринки поки не визначилися з напрямком руху.
На ПФТС на "ринку заявок" лідером падіння став Укрсоцбанк із результатом 12,5%. Також упали акції "Укрнафти" - на 5,65%, "Азовсталі" - на 1,051%, незначно опустилися котирування "Центренерго" - на 0,15%. У зростанні виявилися акції Алчевського меткомбінату з результатом 5,15% і Єнакієвського метзаводу - "плюс" 2,15%.
На ринку "котирувань" обвалилися акції "Шахти "Комсомолець Донбасу" на 22,58%, Харцизького трубного заводу - на 9,45%, Крюковського вагонобудівного заводу - на 8,15%, Ясиновського коксохімічного заводу - на 5,8%.
Лідерами зростання виявилися акції вчорашніх аутсайдерів - Райффайзен Банку Аваль - на 7,14% і Укрсоцбанку - на 5,36%. Також подорожчали акції Алчевського меткомбінату на 2,56%, "Азовсталі" - на 1,42%, Полтавського ГЗК - на 1,12% і банку "Форум" - на 0,75%.
На ПФТС у п'ятницю укладені угоди на суму близько 9,291 млн грн.
За даним інвесткомпанії "ТАСК" (Київ), лідерами торгів за обсягами укладених угод на ПФТС у вівторок були акції таких емітентів: "Укрнафта" - укладено 12 угод на загальну суму 524,5 тис. грн, "Укрсоцбанк" - укладено 11 угод на загальну суму 350 тис. грн, Алчевський металургійний комбінат - укладено 5 угод на загальну суму 233,5 тис. грн.
На "Українській біржі" у вівторок лідером падіння стали акції Авдієвського коксохімічного заводу - зниження на 9,4%, Маріупольського заводу тяжмаша - на 7,51% і акції Райффайзен Банку Аваль - зниження на 5,33%.
Знизилися також акції Укрсоцбанку - на 3,28%, Єнакіївського метзаводу - на 2,51%, "Азовсталі" - на 2,16%, "Укрнафти" - на 1,69%, банку "Форум" - на 1,47%.
Виросли в ціні акції Сумського машинобудівного НВО ім. Фрунзе - на 3,52%, "Стіролу" - на 2,8%, "Західенерго" - на 1,71%, "Дніпроенерго" - на 1,23%.
На "Українській біржі" у вівторок укладені угоди на суму більш ніж 7,986 млн грн.
За даними аналітиків "ТАСК", на "Українській біржі" лідерами за обсягами торгів у вівторок були акції таких емітентів: Укрсоцбанк - укладено 148 угод на загальну суму 2 млн грн, Райффайзен Банк Аваль - укладено 97 угод на загальну суму 1,6 млн грн, "Укрнафта" - укладено 57 угод на загальну суму 1,2 млн грн.
На ринку українських єврооблігацій у вівторок спостерігалося незначне пожвавлення. "Попитом користувалися суверенні папери, серед корпоративних випусків - єврооблігації "Нафтогаз України". Український CDS з моменту відкриття демонстрував зростання, і станом на 17.00 досяг оцінки 1850 базисних пунктів", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" експерт з боргового ринку інвесткомпанії "Конкорд Капітал" (Київ) Олександр Климчук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас