Ющенко: Кабмін має вжити заходів для фінансування будівництва автомагістралі через Дніпро в Запоріжжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Кабмін має вжити заходів для фінансування будівництва автомагістралі через Дніпро в Запоріжжі

350
Президент України Віктор Ющенко надзвичайно стурбований ситуацією, що склалася в Запоріжжі у зв'язку із затягуванням введення в експлуатацію автотранспортної магістралі через Дніпро. Про це йдеться у листі глави держави на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба Президента.
"За повідомленням керівництва області і міста, через активізацію процесу руйнування аварійних конструкцій автошляхового проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕС, вичерпаність несучої спроможності мостів ім.Преображенського, на які припадає найбільше транспортне навантаження в місті, потреба у закритті мостів, що на сьогодні експлуатуються, може виникнути вже найближчим часом", - наголошує Президент.
Водночас, зазначає глава держави, продовження будівництва такого важливого для функціонування міста об'єкта, як автомагістраль через р. Дніпро, на сьогодні під загрозою. Це зумовлено як затримкою із перерахуванням передбачених законом "Про Державний бюджет України на 2009 рік" бюджетних асигнувань головним розпорядником, так і недостатністю закладеного в бюджет фінансового ресурсу.
З метою недопущення транспортного колапсу у м. Запоріжжя, а також техногенної катастрофи через подальше інтенсивне навантаження автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕС та мостах ім.Преображенського, Президент просить прем'єр-міністра вжити невідкладних заходів для вирішення питання фінансування будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя, у тому числі шляхом спрямування на зазначені цілі додаткового обсягу фінансових ресурсів відповідно до обґрунтованих потреб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас