Заборгованість уряду перед МВФ буде оформлена векселями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість уряду перед МВФ буде оформлена векселями

Казна та Політика
375
Уряд України вповноважив першого заступника міністра фінансів Ігоря Уманського підписувати неперевідні, безпроцентні векселі в національній валюті на користь Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand by у частині сум запозичень, зачислюваних у державний бюджет. Відповідне розпорядження №618 Кабінет міністрів прийняв 3 червня.
Згідно з ним, такі векселі будуть оформлюватися згідно з розділом 4 статті III угоди МВФ.
Як повідомлялося, МВФ затвердив кредитну програму stand by для України загальним обсягом SDR11 млрд на початку листопада минулого року і тоді ж виділив перший транш по ній у розмірі SDR3 млрд.
Програма передбачала щоквартальну перевірку місією фонду виконання Україною умов меморандуму економічної політики, підписаного українським керівництвом, у випадку дотримання яких країна одержує наступний транш кредиту.
Місія МВФ, що працювала в Україні наприкінці січня - початку лютого поточного року, не змогла завершити перегляд через низку неузгоджених питань, у зв'язку із чим надходження другого траншу, спочатку заплановане на 15 лютого, було відкладено. Позитивний висновок за підсумками першого перегляду місія змогла зробити лише наприкінці квітня.
Місія МВФ підтримала пропозицію української сторони збільшити розмір другого траншу до SDR1,9 млрд із SDR1,25 млрд і направити понад половину зазначеної суми на покриття дефіциту бюджету, тоді як традиційно одержувачем коштів МВФ був Нацбанк, а їх цільове призначення полягало в підтримці платіжного балансу.
Оновлений за підсумками першого перегляду програми графік надходження коштів передбачає виділення Україні третього траншу в розмірі SDR2,125 млрд ($3,26 млрд за поточним курсом) повинен бути виділений за підсумками запланованого на червень другого перегляду, четвертий у розмірі SDR2,5 млрд (близько $3,83 млрд) - у випадку успішного завершення третього перегляду програми в листопаді 2009 року.
Прем'єр України Юлія Тимошенко вже повідомила, що частину третього траншу також передбачається для фінансування дефіциту держбюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас