Президент наполягає на звіті уряду у парламенті про виконання держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент наполягає на звіті уряду у парламенті про виконання держбюджету

Казна та Політика
156
Президент України Віктор Ющенко звертає увагу голови Верховної Ради Володимира Литвина на необхідність найближчим часом заслухати в парламенті звіт Кабінету міністрів і висновки Рахункової палати про виконання державного бюджету, повідомила прес-служба глави держави.
У листі голові парламенту президент відзначив, що цього року ситуація з виконанням держбюджету критична.
"Виконання бюджету супроводжується низкою надзвичайно небезпечних економічних і фінансових тенденцій. Уряд постійно вдається до коректування убік зменшення показників бюджетного розпису, використання накопичених у попередні періоди ресурсів, збору податків наперед, затримки бюджетного відшкодування ПДВ, емісійного фінансування видатків державного бюджету", - відзначив президент.
У той же час, говориться в листі, уряд не виконав норму закону про держбюджет-2009, згідно з якою за результатами виконання бюджету Кабінет міністрів до 1 травня 2009 року вносить на розгляд Верховної Ради проект змін в Основний фінансовий документ країни.
"Враховуючи, що проблема виконання бюджету в умовах подолання кризових явищ в економіці є ключовою і від неї залежить подальший економічний розвиток країни, прошу Вас найближчим часом заслухати у Верховній Раді звіт Кабінету міністрів і висновки Рахункової палати про виконання бюджету та виробити відповідну позицію парламенту щодо необхідності внесення змін у державний бюджет України", - говориться в листі глави держави на адресу спікера.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас