Кабмін має намір передати частину причалів ЧФ Росії Севастопольському морпорту після 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір передати частину причалів ЧФ Росії Севастопольському морпорту після 2017

Казна та Політика
296
Кабінет Міністрів має намір передати частину причалів, орендованих Чорноморським флотом Росії, на баланс державного підприємства "Севастопольський морський торговельний порт" після 2017 року. Про це говориться в плані додаткових заходів щодо соціально-економічного розвитку Севастополя, затвердженому розпорядженням уряду № 610 від 3 червня.
Зокрема, Кабмін доручив Міністерству транспорту та зв'язку, Міністерству закордонних справ і Міністерству фінансів протягом 2016-2020 років провести модернізацію і передати на баланс морпорту причали мінної стінки № 140, 141 і 142 у районі Графської пристані, причал № 122 у бухті Південна, причали вугільної стінки № 76, 77 і 78, а також пірс № 40 у нафтовій гавані.
Поряд із цим, МЗС, Мінфіну і Мінтрасзв’язку доручено розробити проект концепції розвитку після 2017 року Севастопольського транспортного вузла з використанням об'єктів, переданих в оренду Росії.
Кабмін доручив МЗС, Державному комітету із земельних відносин, Мінтрансзв’язку і Фонду державного майна провести в 2009-2017 роках інвентаризацію акваторій, бухт, об'єктів та іншого державного майна, переданого в оренду ЧФ Росії.
Уряд доручив Мінтрансзв’язку і Мінфіну реконструювати катерні пасажирські причали, які не задіяні на регулярних пасажирських лініях, а також розробити механізм визначення меж Центрального, Північного і Південного морських вокзалів.
Кабмін також доручив забезпечити розвиток перевантажувального комплексу №1 (Великий Інкерман), зокрема, будівництво пасажирського порома Інкерман - Зонгулдак (Туреччина) і відпрацювати питання оснащення Севастопольського морпорту спеціалізованими плавзасобами для очищення акваторії моря від розливів нафти та інших шкідливих речовин.
Крім цього, уряд доручив Мінтрансзв’язку і Мінфіну забезпечити реконструкцію залізничних тунелів для укладання другого головного шляху в напрямку Сімферополь-Севастополь.
Крім цього, уряд доручив Севастопольській міській державній адміністрації і Міністерству навколишнього природного середовища провести радіологічне обстеження земельних ділянок і об'єктів, які використовуються ЧФ Росії, з метою виявлення несанкціонованих відходів або кинутих джерел іонізуючого випромінювання і радіоактивного забруднення.
Як повідомлялось, 28-29 травня в Києві Україна і Росія обговорили стан інвентаризації земельних ділянок і державного майна України, переданих у користування ЧФ Росії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас