Голова МВФ: Альтернативи долару нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ: Альтернативи долару нема

1370
Альтернативи долару в ролі світової резервної валюти в недалекому майбутньому нема, заявив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан.
"Це питання я вважаю цікавим, але в найближчому доступному для огляду майбутньому я змін у цьому напрямків не передбачаю", - сказав Стросс-Кан в Астані.
Голова МВФ нагадав, що питання заміни долара іншою резервною валютою обговорюється протягом декількох десятиліть, і вже кілька років виклик американському долару кидає євро.
"Деякі вважають, що в ролі такої валюти повинна виступати не валюта якихось країн, а еквівалент, що випускається якимись організаціями, наприклад, спеціальні права запозичення, тобто СДР, що випускаються МФВ, і навіть звістка про випуск СДР на суму 250 млрд доларів була сприйнята деякими коментаторами як рух у цьому напрямку", - продовжив директор-розпорядник МВФ.
За словами Стросс-Кана, випуск СДР є не спробою заміни долара, а сигналом багатостороннього підходу з боку членів МВФ, оскільки 250 млрд у доларовому еквіваленті - це "досить мала сума в порівнянні з тією кількістю та обсягом доларів, які є в обігу по усьому світу".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас