Ющенко просить Рахункову палату посилити контроль за використанням коштів держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить Рахункову палату посилити контроль за використанням коштів держбюджету

Казна та Політика
147
Президент України Віктор Ющенко направив лист голові Рахункової палати Валентину Симоненкові, у якому просить підсилити контроль над використанням коштів державного бюджету на поточний рік. З таким проханням глава держави звернувся, враховуючи наявність серйозних проблем у виконанні держбюджету-2009, повідомляє прес-служба Президента.
При цьому В.Ющенко послався на ст.26 і 59 Бюджетного кодексу, згідно з якими Державне казначейство України щомісяця надає Рахунковій палаті звітність про виконання державного бюджету, а Рахункова палата здійснює зовнішній контроль і аудит використання коштів держбюджету.
У своєму листі Президент просить Рахункову палату забезпечити в щомісячному режимі здійснення Рахунковою палатою оперативного аналізу стану виконання державного бюджету з обов'язковим оприлюдненням його результатів, здійснити тематичну перевірку законності та ефективності використання коштів створеного в бюджеті Стабілізаційного фонду, проаналізувати стан фінансування цього року низки бюджетних програм.
В.Ющенко також просить надати матеріали перевірок і аудитів використання бюджетних коштів, проведених Рахунковою палатою в 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас