ФДМ попереджає про невиконання плану приватизації-2009 без продажу стратегічних об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ попереджає про невиконання плану приватизації-2009 без продажу стратегічних об'єктів

Казна та Політика
199
Фонд державного майна попереджає про неможливість виконання встановленого законом "Про державний бюджет на 2009 рік" плану залучення коштів від приватизації без продажу стратегічних об'єктів. Про це журналістам повідомив в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко.
"Я ще раз відзначаю, що без продажу стратегічних об'єктів завдання, установлене держбюджетом - це 8,6 млрд гривень, виконати неможливо", - відзначив він.
Парфененко підкреслив, що до кінця року ще залишився час, що дозволяє за наявності політичної волі влади продати кілька приналежних державі стратегічних об'єктів.
Як повідомляло агентство, у затвердженому Кабміном списку об'єктів для продажу в 2009 році присутні кілька стратегічних компаній - "Укртелеком", Одеський припортовий завод, "Турбоатом", енергогенеруючі компанії, однак їх приватизація (крім "Укртелекому") заблокована указами Президента Віктора Ющенка, а для приватизації "Укртелекому" необхідна низка урядових рішень.
У січні-травні ФДМ перерахував у державний бюджет 493,084 млн гривень.
Основну частину цієї суми забезпечили продаж міноритарних пакетів акцій "Чернігівобленерго" і "Львівобленерго" (376 млн гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас