Обама буде доплачувати американцям за купівлю нового авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама буде доплачувати американцям за купівлю нового авто

Казна та Політика
1137
Американські водії зможуть одержати премію, якщо куплять автомобіль, який буде використовувати менше бензину, ніж попередній - передбачає закон президента США Барака Обами.
Талон на 3,5 тис. доларів одержить водій, який, купуючи автомобіль, що використовує максимально 8,9л/км, надасть дилеру автомобіль, що споживав більше 12л/100 км. Премія виросте до 4,5 тис. доларів, якщо новий автомобіль буде використовувати на 5л/100 км менше, ніж попередній. Кількість використаного палива буде оцінюватися на підставі фабричних даних. Зібрані в такий спосіб старі авто дилери будуть здавати як брухт. Закон у цей момент перебуває на розгляді сенату США.
Тим часом, частина сенаторів під керівництвом демократки Даян Фейнстейн мають намір посилити умови одержання прибутку. Теперішні умови дозволяють скористатися премією, наприклад, при купівлі Hummer H3T, який прийнято вважати неекологічним автомобілем, якщо попередній автомобіль використовував ще більше палива.
Це нововведення буде коштувати бюджету США 4 млрд. доларів, при цьому воно повинно збільшити на 1 млн. продажі автомобілів у США. "Завдяки цьому закону ми допоможемо споживачам у покупках нових авто, які використовують менше палива, а, значить, поліпшимо стан нашого навколишнього середовища, а продажі автомобілів зростуть", - коментує Бетті Саттон, що представляє Демократичну партію.
Існують також критичні думки. "Це суперечить законам економіки, якщо ми говоримо, що завдяки цьому закону можна настільки підсилити попит, щоб підтримати американську автомобільну промисловість", - говорить республіканець Джефф Клейк.
У ЄС уряди 12 держав надають при купівлі нового авто премію у розмірі 2,5 тис. євро в обмін на старий автомобіль, що використовувався більше 10 років.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас