Росія зачекає з планами заміни долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія зачекає з планами заміни долара

Валюта
1493
Долар перебуває в "гарній формі" і термінової необхідності замінювати його в ролі світової резервної валюти немає.
Про це заявив російський віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін.
"Поки занадто рано говорити про альтернативу долару", сказав він. На його думку, фундаментальні показники американської валюти перебувають в "гарній формі".
Кудрін також додав, що в Росії немає негайних планів щодо переходу на нову резервну валюту, і вона довіряє долару. За його словами, Росія протягом найближчого року не буде суттєво змінювати структуру розміщення своїх резервів.
Міністр повідомив, що не бачить найближчим часом необхідності в зміні політики РФ відносно "доларової зони" вкладень міжнародних резервів.
Нагадаємо, президент Росії Дмитро Медведєв 5 червня висловив сумніви щодо надійності і перспектив долара США як основної світової резервної валюти. Медведєв запропонував відмовитися від американської грошової одиниці на користь рубля або "наднаціональної" валюти.
"Він (долар) не в блискучому становищі, скажемо відверто", - відзначив Медведєв. Раніше голова китайського центробанку Чжоу Сяочуань закликав до створення нової валюти для поступового заміщення долара США як одного зі світових стандартів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас