Банк "Фінанси та Кредит" продовжує переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Фінанси та Кредит" продовжує переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу

Фондовий ринок
1211
Банк "Фінанси та Кредит" (Київ) продовжує переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу, повідомив голова правління Володимир Хливнюк.
"Переговори тривають, уже призначена презентація нового плану реструктуризації, у якому будуть представлені аргументи того, що банк хоче і буде погашати свої позики. Крім того, і акціонери готові надати деякі гарантії повернень. Сьогодні для будь-якого кредитора важливо не тільки те, коли йому віддадуть гроші, але й готовність віддати їх взагалі", - сказав Хливнюк в інтерв'ю "Инвестгазете".
Як повідомлялося, банк "Фінанси та Кредит" у березні-2008 залучив річний синдикований кредит в обсязі $70 млн, організатором якого виступили Raiffeisen Zentralbank, Standard Bank і банк VTB. Ставка за кредитом склала Libor+1,95%.
Банкір також повідомив, що структура доходів банку суттєво змінилася за рахунок зменшення комісійних доходів.
"Комісійних доходів стало набагато менше у зв'язку зі зменшенням обсягів експортно-імпортних операцій - операцій з валютою, надання гарантій і акредитивів, послуг населенню. Якщо говорити про це в цифрах, то комісійні доходи зменшилися на 30-40%", - сказав він.
За словами Хливнюка, з метою зменшення витрат банк скоротив близько 80 відділень і звільнив близько 20% персоналу.
"Ми скоротили порядку 80 відділень і змушені були звільнити близько 20% співробітників... Для діючих співробітників заробітна плата була зменшена за рахунок чіткого регулювання виплати премій", - сказав банкір.
ВАТ "Банк Фінанси та Кредит" засноване в 1990 році: його найбільшими акціонерами на 1 квітня 2009 року були АТ "F&C Realty" (46,96%), ТОВ "Асканія" (48,88%). На 1 червня 2009 року його система включала 16 філій і 305 безбалансових відділень по всій Україні.
Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 квітня 2009 року (18,316 млрд грн) банк "Фінанси та Кредит" займав 14-е місце серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас