Російський олігарх рятує британську спортивну телекомпанію від краху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський олігарх рятує британську спортивну телекомпанію від краху

528
Компанія Access Industries американського мультимільйонера радянського походження Леонарда Блаватника викупить 51% акцій Setanta Sports - телекомпанії, що транслює спортивні події у Великобританії, пише газета Times.
За даними газети, питання купівлі акцій уже погоджено. Новий інвестор заплатить 20 мільйонів фунтів стерлінгів, що допоможе погасити заборгованості кабельного оператора та урятувати Setanta від банкрутства, а компанія перейде під контроль Блаватника.
На даному етапі Setanta продовжить свою бізнес-стратегію із продажу прямої передплати на трансляції користувачам каналів Freeview і Sky.
Setanta на даний момент необхідно знайти 30 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб заплатити англійській прем'єр-лізі. Дотепер платежі не надійшли, але в лізі готові почекати завершення угоди з порятунку Setanta. Телеоператор також винен 3 мільйони фунтів стерлінгів шотландській прем'єр-лізі, відзначає газета.
За даними видання, Блаватник - один з олігархів, що стоять за російською компанією TНК-BP. Британській BP належать 50% акцій ТНК-ВР, російському консорціуму AAR - ще 50% (25% - "Альфа-груп", по 12,5% - "Ренові" Віктора Вексельберга та Access Industries Блаватника).
Setanta Sports була створена в 1990 році для трансляцій ірландських спортивних заходів. Останнім часом компанія транслює спортивні події для англомовної аудиторії, включаючи англійську і шотландську футбольні прем'єр-ліги.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас