Китай відкрив російському ВЭБу кредитну лінію на 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відкрив російському ВЭБу кредитну лінію на 1 млрд дол.

415
Російський Зовнішекономбанк (ВЭБ) і Державний Банк Розвитку Китаю уклали рамкову кредитну угоду про відкриття ВЭБу кредитної лінії на $1 млрд.
Як говориться в повідомленні Зовнішекономбанку, з російської сторони документ у Єкатеринбурзі підписав голова Зовнішекономбанку Володимир Дмитрієв, з китайської сторони - голова ради директорів китайського держбанку Чень Юань. Метою даної угоди є взаємодія сторін в організації фінансування інвестиційних проектів, реалізованих на території Росії за участю китайських компаній.
Крім того, китайський держбанк надав ВЭБу кредит на $310 млн. для фінансування проекту з будівництва цементного заводу в місті Сланці Ленінградської області. Проект передбачає організацію повного циклу виробництва високоякісного цементу загальною продуктивністю 1,86 млн. тонн цементу на рік.
Зовнішекономбанк, Банк розвитку Китаю і Свердловська область уклали також угоду про співробітництво в сфері інвестиційного розвитку. Згідно з документом, сторони мають намір взаємодіяти в організації фінансування інвестиційних проектів, реалізація яких планується на території Свердловської області. У якості пріоритетних розглядаються проекти в транспортній галузі, енергетичному машинобудуванні та енергетичній інфраструктурі, металургії, деревопереробній промисловості, інфраструктурі ЖКГ, агропромисловому комплексі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас