Пакистан просить у МВФ кредит у розмірі 4 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пакистан просить у МВФ кредит у розмірі 4 млрд доларів

137
Пакистан звернувся із проханням до Міжнародного валютного фонду про виділення кредиту у розмірі 4 млрд доларів, повідомив Bloomberg. Ці кошти пакистанська влада має намір використовувати на зниження бюджетного дефіциту країни у випадку, якщо країни-донори не виділять потрібні для цього кошти. Учасники міжнародної зустрічі країн-донорів у Токіо у квітні 2009 року обіцяли надати Пакистану 5 млрд доларів для зміцнення його фінансової системи, однак поки цього не зробили.
Економіка Пакистану була суттєво ослаблена через великомасштабні антитерористичні операції проти руху "Талібан" у долині Сват у Північно-Західній провінції країни. На частку цього регіону припадає 10% національного ВВП і 21% пакистанського видобутку корисних копалин. Через операції урядових військ до 2 мільйонів виросло число біженців з району воєнних дій, що може мати катастрофічні наслідки для пакистанської економіки.
Уряд планує подвоїти видатки на надання надзвичайної допомоги для людей, що стали біженцями, відновлення ушкоджених доріг, будинків і мостів, що ще сильніше збільшить бюджетний дефіцит країни. Свою негативну лепту вносять також глобальна фінансова криза, істотне зниження обсягу експорту, а також зменшення обсягу прямих іноземних інвестицій (зниження на 14% - 3,2 млрд доларів за останні 10 місяців). Необхідність посилення боротьби з тероризмом вимагає збільшення фінансування пакистанської армії. В 2009-2010 фінансовому році на потреби оборони країни планується виділити 343 млрд пакистанських рупій (4,2 млрд доларів, що на 16% більше, ніж роком раніше, що також збільшить дефіцит бюджету Пакистану.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас