Білорусія відмовилась від участі у саміті ОДКБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія відмовилась від участі у саміті ОДКБ

274
Білорусія не буде брати участь у саміті ОДКБ у Москві, повідомив прес-секретар МЗС Білорусії Андрій Попов. Він відзначив, що Білорусія виходить із необхідності комплексного підходу до укрупнення колективної безпеки на просторі ОДКБ.
"Одним з імперативів повинні стати заходи щодо зміцнення взаємної економічної безпеки членів ОДКБ. У цьому контексті ми особливо вітаємо проривні рішення в рамках ЄврАзЕС, у той же час, на наш превеликий жаль, на просторі ОДКБ стали реальністю досить негативні явища в сфері економічного співробітництва", - сказав білоруський дипломат.
"У цей час ми є свідками відкритої економічної дискримінації з боку однієї з держав ОДКБ проти Білорусії по важливій товарній групі. Подібні дії об'єктивно підривають економічну безпеку - тобто основу основ стабільності і, відповідно, комплексної та всеосяжної безпеки", - додав він.
Попов відзначив, що в Білорусії нема інформації про введення заборони на ввезення молочної продукції відносно якихось інших держав.
"У ситуації, що склалася, Білорусія очікувала до останнього моменту скасування дискримінаційної заборони та урегулювання питання у встановленому чинними міжнародними угодами порядку, була змушена прийняти рішення про скасування своєї участі в сесії ОДКБ 14 червня в Москві", - сказав він.
Раніше про те, що Білорусія не візьме участь у саміті ОДКБ повідомило джерело в адміністрації президента Білорусії.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас