Обама виділив Зімбабве 73 мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама виділив Зімбабве 73 мільйони доларів

223
Президент США Барак Обама повідомив про виділення 73 мільйонів доларів як фінансової допомоги Зімбабве. Американський лідер зробив цю заяву у Вашингтоні після зустрічі із прем'єр-міністром Зімбабве Морганом Цвангіраї.
За словами Обами, він хоче сприяти ствердженню в Зімбабве верховенства закону, прав людини, основ охорони здоров'я та освіти.
Цвангіраї, який з лютого бере участь у керуванні державою разом із президентом Робертом Мугабе, здійснює світове турне в пошуках фінансової підтримки.
Обама високо відгукнувся про "мужність і стійкість" Цвангіраї, що очолює опозиційний Рух за демократичні зміни в Зімбабве.
Президент США сказав, що створена в Зімбабве правляча коаліція вселяє надію після періоду в розвитку цієї країни, який він назвав "темним і непростим".
На думку кореспондентів, теплий прийом, наданий Цвангіраї, різко контрастує зі ставленням до Роберта Мугабе, якого США і Євросоюз піддали забороні на в'їзд і блокуванню його авуарів.
Раніше міністр фінансів Зімбабве Тендаї Біті заявив, що економіка країни може протягом року вирости на 4-6%. За словами міністра, будуть вжиті заходи щодо припинення запозичення коштів Центральним банком.
Нагадаємо, що економіка Зімбабве вже кілька років страждає від гіперінфляції. Через це уряд країни у квітні вирішив призупинити оборот національної валюти - зімбабвійського долара. Ситуацію в африканській країні ускладнив спалах холери, зареєстрований в серпні 2008 року. За даними ООН, її жертвами стали більше 4 тисяч людей.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас