Названа країна з найчистішими пляжами в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названа країна з найчистішими пляжами в Європі

3526
Найбільш екологічно чисті пляжі в Європі знаходяться на Кіпрі, говориться в доповіді Єврокомісії і Європейського агентства з охорони навколишнього середовища за 2008 рік.
Експерти досліджували морські пляжі і місця відпочинку біля внутрішніх водойм усіх країн ЄС - усього 21,4 тис. купальних зон - і дійшли висновку, що переважне число з них відповідають європейським стандартам чистоти.
Однак найкраще справи йдуть на Кіпрі, де визнані відповідними нормі 111 пляжів або 98,2% від їх загального числа. З них 109 були названі "винятково чистими" уже четвертий рік підряд.
Після Кіпру в списку найкращих ідуть пляжі Греції, Франції і Мальти. У той же час погіршилося становище із чистотою водойм і морського узбережжя у Великобританії та Ірландії.
У доповіді відзначається, що в останні роки росте рівень дотримання країнами ЄС обов'язкових норм чистоти пляжів. Однак нові члени Євросоюзу стикаються із труднощами в підтримці цих стандартів і найчастіше закривають місця загального відпочинку, особливо біля внутрішніх водойм, для того, щоб уникнути інспекцій, передає ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас