Конгрес США сумнівається у необхідності надання фінансування МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США сумнівається у необхідності надання фінансування МВФ

Казна та Політика
606
Схвалення Конгресом США надання Міжнародному валютному фонду (МВФ) допомоги в розмірі більше $100 млрд перебуває під сумнівом, пише газета The Wall Street Journal.
Відсутність підтримки Конгресу щодо цього питання завдасть удару планам адміністрації президента США Барака Обами зберегти лідерство країни у МВФ і надати фонду кошти для боротьби з наслідками глобальної кризи.
Під час квітневого саміту G20 США наполягали на збільшенні резервів МВФ на $500 млрд. У тому випадку, якщо США не зможуть внести свою частку, інші країни також можуть обмежити вкладення.
Фінансування МВФ буде обговорюватися на липневій зустрічі представників країн G8 - США, Канади, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Японії і Росії.
Добитися схвалення американського Конгресу на виділення коштів МВФ буде непросто, враховуючи недовіру, що зберігається протягом довгого часу, до міжнародних фінансових інститутів. Крім цього, завдання адміністрації ускладнює негативне ставлення законодавців до будь-яких "планів порятунку".
"Реакція на прийнятий у вересні минулого року план підтримки банківської системи змусила побоюватися подібних програм допомоги", - відзначає директор Essential Action Роберт Вайсман.
У травні представники Білого Дому переконували Сенат включити кошти для МВФ у законопроект, що передбачає виділення грошей на фінансування воєнних дій в Іраку та Афганістані. Адміністрація США вважає, що республіканці не будуть голосувати проти плану військових видатків, а ліберально налаштовані представники демократичної партії виступлять за надання коштів МВФ, які фонд зможе направити на підтримку потерпілих у результаті кризи країн.
Однак таке об'єднання питань може привести до несподіваних наслідків.
"Таке відчуття, що адміністрація Обами намагалася щось сховати, приєднавши один законопроект до іншого", - відзначає колишній чиновник Мінфіну США Клей Лоуері.
Сенатори-республіканці тепер погрожують виступити проти єдиного законопроекту у випадку, якщо з його складу не буде виключено питання надання коштів МВФ.
Адміністрації США необхідно добитися зміни думок, принаймні, 18 з 51 сенаторів-демократів, що виступають проти законопроекту.
Це, однак, може виявитися складним. За словами сенатора від штату Массачусетс Джеймса Макгаверна, він підтримує допомогу МВФ, однак буде голосувати "проти", оскільки заперечує проти фінансування афганської війни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас