Рекапіталізація "Укрпромбанку" і банку "Надра" залежить від переговорів з кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекапіталізація "Укрпромбанку" і банку "Надра" залежить від переговорів з кредиторами

Казна та Політика
2478
Уряд України розглядає можливість участі в рекапіталізації двох системних банків - "Укрпромбанку" і банку "Надра" (обидва - Київ), однак це рішення буде залежати від успіху переговорів з їхніми кредиторами про реструктуризацію боргів, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
"Чи буде спеціальна програма уряду, залежить від політики кредиторів і успішності проведення переговорів із кредиторами, і наскільки вони погодяться провести переговори про реструктуризацію", - сказала вона на прес-конференції в Києві в середу.
Юлія Тимошенко підкреслила, що ці два банки є на 100% приватними банками і держава не має до них ніякого відношення.
Як повідомлялося, в "Укрпромбанку" і банку "Надра" уже досить давно працюють тимчасові адміністрації, введені Національним банком разом з мораторієм на задоволення вимог кредиторів.
Юлія Тимошенко в середу повідомила, що Кабінет міністрів прийняв рішення про участь у рекапіталізації перших трьох з п'яти проблемних системних банків: "Укргазбанку", "Родовід Банку" і банку "Київ" (усі - Київ) на загальну суму 9,572 мільярда гривень.
Держбюджет передбачає виділення на рекапіталізацію банків до 44 мільярда гривень за рахунок емісії державних облігацій, які буде викуповувати Національний банк України.
Програма із МВФ допускає виділення на ці цілі до 5% ВВП, або 50 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас