Уряд задобрив МВФ реформою пільг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд задобрив МВФ реформою пільг

Казна та Політика
635
Уряд України затвердив Стратегію впорядкування системи надання Пільг. Прийняття цього рішення ініціював МВФ, що зафіксовано в меморандумі програми stand-by, підписаному Фондом і Україною: там значиться зобов'язання української влади вжити в рамках структурних реформ заходи щодо впорядкування системи надання соціальних пільг до кінця 2009 р.
Ми не очікуємо, що нинішній уряд буде проводити активну політику в такому непопулярному питанні як скорочення пільг, гарантованих українським громадянам. Такі рішення не будуть прийматися через вибори, що наближаються. Крім того, цього року слід очікувати нових парламентських ініціатив, спрямованих на введення додаткових пільг. За рішенням уряду стоїть бажання показати МВФ, що він проводить роботу в напрямку реформування системи пільг. А вирішувати цю проблему доведеться вже наступному уряду.
Головним наслідком цієї ситуації є те, що фінансове становище комунальних підприємств буде залишатися важким, оскільки вони як і раніше не будуть одержувати з держбюджету повну компенсацію пільг за надані послуги.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас