Парламентська ВСК: Незаконні прибутки КМДА інвестуються в нерухомість за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламентська ВСК: Незаконні прибутки КМДА інвестуються в нерухомість за кордоном

Казна та Політика
394
Слідча комісія Верховної Ради України з розслідування протиправних рішень Київради і його виконавчого органу передала результати проведеного нею фінансового моніторингу Міжнародній організації з боротьби з відмиванням грошей (FATF). Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив голова комісії Кирило Куликов. За його інформацією, розслідування виявило, що прибутки, отримані КМДА незаконним шляхом, інвестуються в нерухомість багатьох країн світу.
"Прибутки, отримані незаконним шляхом, інвестуються в нерухомість за кордоном. Зокрема, в об'єкти міст Торонто і Ванкувер, де в 2010 р. пройдуть Олімпійські ігри. А також в нерухомість Франції і Швейцарії. Гроші розміщуються на рахунках на Кіпрі і в США. Матеріали звіту будуть офіційно передані в дипломатичні представництва цих країн і в міжнародну організацію FATF, яка бореться з відмиванням брудних грошей", - сказано в звіті слідчої комісії.
При цьому голова комісії заявив, що матеріали в FATF вже передані, а посольства зацікавлених країн отримають їх після голосування щодо доповіді в парламенті. "У FATF фінансовий моніторинг ми вже передали. У посольства передамо після голосування у Верховній Раді", - повідомив Куликов.
На його думку, подібний крок здатний вплинути на процес виведення незаконно отриманих доходів з України.
Нагадаємо, що в травні Куликов заявив про виявлені ВСК системних порушеннях законодавства чиновниками КМДА тоді ж, за словами голови ВСК, було доручено ГПУ, СБУ і МВС створити оперативну групу для розслідування виявлених зловживань. Комісія також звернулася до ГПУ з проханням розглянути доцільність перебування прокурора Києва Євгена Блажівського на посаді.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас