ВР прийняла закон про всенародний референдум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР прийняла закон про всенародний референдум

Казна та Політика
2147
Верховна Рада прийняла в другому читанні й у цілому закон №1374 "Про всеукраїнський референдум". За таке рішення проголосували 296 депутатів з 401 зареєстрованого в сесійній залі.
Законом визначаються правові принципи, організація і порядок проведення всеукраїнського референдуму.
Верховна Рада також включила в сьогоднішній порядок денний проект постанови №4513 "Про звільнення Єханурова Ю.І. з посади міністра оборони України". За відповідне рішення проголосували 333 депутати з 418 зареєстрованих у залі. Сьогодні заступник голови Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що Партія регіонів буде голосувати за відставку Єханурова. За словами депутата ВР від БЮТ Валерія Писаренка, Єхануров найближчим часом прибуде в парламент для звіту про діяльність відомства.
Нагадаємо, закон "Про всеукраїнський референдум" було прийнято в першому читанні 19 вересня 2008 р.
Відставку Єханурова з посади міністра оборони ініціювала Юлія Тимошенко, яка на засіданні уряду 20 травня ц.р. за результатами перевірки ГоловКРУ звинуватила його в корупції і зловживаннях у земельній сфері, у сфері закупівлі палива для Міноборони та у сфері забезпечення військовослужбовців харчуванням.
Єхануров відкинув звинувачення і зажадав у Тимошенко вибачень.
Наступного дня Президент Віктор Ющенко дав доручення голові Cекретаріату Президента Вірі Ульянченко розібратися в ситуації навколо звинувачень міністра оборони в корупції. Сам Ющенко після того, як ознайомився з результатами перевірки КРУ сказав, що не бачить порушень із боку міністра оборони. Він також звернувся до Генпрокуратури із проханням розібратися зі звинуваченнями Міноборони в корупції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас