АУБ: СБУ порушує Конституцію, звинувачуючи банки до рішення суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: СБУ порушує Конституцію, звинувачуючи банки до рішення суду

Кримінал
783
Служба безпеки України (СБУ) порушує Конституцію, звинувачуючи банки до рішення суду, заявив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко на зустрічі з головою СБУ Валентином Наливайченком.
Згідно з повідомленням прес-служби АУБ, під час зустрічі зачіпалися питання, що стосуються поточної ситуації в економіці країни, у банківській системі, поновлення довіри до неї. Зокрема, коментуючи заяву СБУ про причетність шести українських банків до діяльності потужного конвертаційного центру із щомісячним оборотом коштів близько $30 млн, Сугоняко відзначив, що подібні заяви, не підтверджені рішеннями судів, порушують ст. 62 Конституції України, згідно з якою, особа вважається невинною, поки її провина не буде доведена в законодавчому порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.
Під час обговорення сторони прийшли до згоди, що лише після доказу існуючих підозр у суді припустимо привселюдно повідомляти факти про порушення конкретних банківських працівників, відзначає прес-служба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас