Міністерство аграрної політики України знизило прогноз урожаю зернових в 2009 році до 42-43 млн. т. Ранковий коментар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство аграрної політики України знизило прогноз урожаю зернових в 2009 році до 42-43 млн. т. Ранковий коментар

Аграрний ринок
61
Міністерство аграрної політики знизило прогноз урожаю зернових в 2009 році з 48 млн. т до 42-43 млн. т, посилаючись на наслідки квітневого заморозку. Докладніше про ситуацію в українському агросекторі - Олексій Блінов.
Ринки США і Європи закрилися зниженням індексів. Інвестори були налаштовані фіксувати прибуток після зростання ринків на попередніх торговельних сесіях.
Американські приватні роботодавці скоротили в травні більше півмільйона своїх співробітників, сигналізуючи тим самим, що умови на ринку праці США усе ще залишаються важкими. Через два дні буде опублікований звіт про кількість робочих місць поза сільським господарством. За прогнозами аналітиків, тут рівень безробіття в травні досяг 9,2% проти 8,9% у квітні.
Глава ФРС США Бен Бернанк в середу заявив, що протягом 2009 і 2010 року 19 найбільших американських банків з активами більше 100 млрд. доларів зазнають збитків у розмірі 600 млрд. доларів. Він також попередив, що зростання державного боргу загрожує проблемами для економіки.
Ринки акцій у Європі закрилися зниженням. Упали прибутки третьої за розмірами у світі будівельної компанії із Франції - Bouygues. Інвестори рекомендували продавати акції другої за розмірами в Німеччині сталеливарної компанії Salzgitter, а також швейцарської корпорації Adecco, яка є світовим лідером у сфері підбору персоналу.
Ціна на нафту в середу впала у зв'язку зі зростанням її запасів у США. За підсумками торгів липневі ф'ючерси на поставку нафти подешевшали до 66 доларів за барель. Це натиснуло на акції нафтових компаній.
Котирування ф'ючерсів на золото і срібло в середу різко знизилися, оскільки ситуація, що спостерігалася на ключових ринках, змінилася з точністю до навпаки. Долар почав зміцнюватися, а ціни на сировинні активи в основному знижувалися.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас