Безробіття в єврозоні у квітні виросло до 9,2% - максимуму з 1999 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в єврозоні у квітні виросло до 9,2% - максимуму з 1999 року

Казна та Політика
164
Безробіття в країнах єврозони у квітні виросло до 9,2% - максимального рівня з 1999 року, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Статистичного управління Європейського союзу.
У березні безробіття склало 8,9%.
Аналітики очікували підвищення цього показника до 9,1%.
Глобальна рецесія негативно позначається на обсягах інвестицій і експорту європейських компаній, змушуючи їх скорочувати робочі місця. Air France-klm, найбільша авіакомпанія Європи, оголосила 19 травня про черговий раунд скорочень.
Проте голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше заявив, що бачить "обережні сигнали" стабілізації ситуації в економіці після зниження Центробанком базової процентної ставки до рекордно низького рівня - 1% річних.
"Найгірші часи економічного спаду вже позаду, але це не дозволить уникнути нових скорочень робочих місць у компаніях у другому півріччі цього року, - відзначає старший економіст Commerzbank AG у Франкфурті-на-Майні Крістоф Вейл. - Ми вважаємо, що безробіття може збільшитися до 11%".
Незважаючи на те, що деякі експерти висловлюють оптимізм щодо того, що рецесія послаблюється, останні статдані вказують на те, що відновлення економіки буде повільним.
Згідно із прогнозом Міжнародного валютного фонду, світовий ВВП знизиться на 1,3% і збільшиться на 1,9% в 2010 році.
Єврокомісія прогнозує, що економіка єврозони скоротиться на 4% в 2009 році і на 0,1% в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас