Бразилія має намір реформувати нафтове законодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія має намір реформувати нафтове законодавство

Енергетика
180
Уряд Бразилії схиляється до законодавчого закріплення моделі розділу продукції, при якій уся вироблена нафта буде у власності держави, а видобувні компанії будуть одержувати частку в прибутку від продажів.
За повідомленням Reuters, адміністрація президента Бразилії Луїса Інасіу Лула да Сілви прагне одержати більший контроль над нафтовими запасами країни. Резерви вуглеводнів країни футболу і карнавалів украй суттєво збільшилися в 2007 році — коли були відкриті родовища, розташовані під територіальними водами Бразилії. З того часу країну почали розглядати як найбільшого у перспективі експортера і виробника нафти.
Відзначається, що в цей час нафтові компанії здобувають право розробки того або іншого родовища на аукціоні, і мають права власності на видобуту нафту. Як очікується, повний проект нафтового закону зробить президент Бразилії отримає в середині червня, а потім питання прийняття буде вирішувати Конгрес.
За словами глави державної, найбільшої в Бразилії нафтової компанії Petroleo Brasileiro SA Хосе Серхіо Габріеллі, старий закон ухвалювався в умовах, коли в країни був відсутній доступ до ринків капіталу, а запаси вуглеводнів не були відомі. У поточних же умовах, як говорить Габріеллі, нафтовим компаніям більше не доведеться брати на себе ризик розвідки, залишаються тільки виробничі ризики. Він підкреслив, що Petrobras підтримує зміни до закону.
Як повідомлялося, чистий прибуток найбільшої в Бразилії Petroleo Brasileiro SA в 2008 році піднявся на 58% і склав 33,915 млрд бразильських реалів (14,26 млрд доларів). За I квартал 2009 року показник склав 5,816 млрд реалів (2,8 млрд доларів). У січні цього року була прийнята 5-літня інвестпрограма Petrobas у розмірі 174,4 млрд доларів, з яких в 2009 році буде витрачено 26 млрд доларів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас