Економісти підвищують прогнози зростання китайської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти підвищують прогнози зростання китайської економіки

Казна та Політика
303
Перспективи економічного зростання в Китаї покращилися, навіть із урахуванням фактора падіння виробництва в чорній металургії та в електроенергетиці, повідомляє Bloomberg з посиланням на прогнози економістів.
Третя за розмірами світова економіка зросте цього року на 7,5% у відповідності із середньою оцінкою 14 економістів, опитаних Bloomberg. Для порівняння, у лютому цього року зростання ВВП Китаю очікувався на рівні 7,1%.
Деякі експерти стверджують, що нові ознаки ослаблення економіки не вказують на припинення відновлення, яке ледь почалося, тому що обсяг інвестицій, кредитування і роздрібних продажів продовжують зростати. Це контрастує із прогнозом Credit Suisse Group AG, що повідомили про можливе падіння промислового виробництва цього місяця. Світовий банк також застерігає від "передчасного ентузіазму" щодо перспектив китайської економіки.
"Китайська економіка починає розвертатися. Розумним підходом буде утримання від надмірного оптимізму із цього приводу. Шлях до відновлення не буде дуже легким", - вважає глава гонконгського офісу з операцій із китайськими цінними паперами Jpmorgan Цзин Ульріх.
Згідно із прогнозом економістів, у поточному кварталі ВВП Китаю зросте на 6,8%. У наступному кварталі зростання прискориться до 8%, а в останні 3 місяці 2009 року - до 9%.
На думку експертів, поточна картина показує річне зростання економіки, яке трохи менше офіційної мети уряду КНР в 8%. " Для Китаю це слабкий показник, але зростання китайської економіки триває - на заздрість усьому світу", - відзначив сінгапурський економіст Action Economics Девід Коен.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас