112 тисяч безробітних не одержать ані копійки соціальної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

112 тисяч безробітних не одержать ані копійки соціальної допомоги

Казна та Політика
809
Звільнені за згодою сторін у період дії норми, згідно з якою соціальна допомога з безробіття виплачується на 91-й день після реєстрації в центрі зайнятості, не одержать компенсацію.
Про це кореспондентові УНІАН повідомив член правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття Андрій Дроздов.
Він, зокрема, відзначив, що рішення Конституційного суду про скасування цієї норми і виплати допомоги у зв'язку з безробіттям з 8-го дня після реєстрації в центрі зайнятості, як було до цього, набрало чинності з моменту його прийняття, тобто з кінця квітня. Тому ті, хто були звільнені за згодою сторін з кінця січня до кінця квітня 2009 р., не можуть одержати компенсацію допомоги у зв'язку з безробіттям.
Як повідомляв УНІАН, 30 квітня Конституційний суд України оприлюднив рішення за поданням Президента України, яким визнав неконституційною норму про виплату допомоги у зв'язку з безробіттям з 91-го дня після звільнення за згодою сторін.
КС визнав, що не відповідають Конституції положення п. 9 ст. 1, ч. 3 ст. 23 Закону" Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".
Отже, ці положення Закону втрачають чинність від дня прийняття КС відповідного рішення.
За словами міністра праці та соціальної політики Людмили Денисової, за час дії цієї норми кількість зареєстрованих у центрах зайнятості громадян, які були звільнені за згодою сторін, склала майже 112 тис. чоловік, або майже 40% від загальної кількості зареєстрованих безробітних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас