Індекси Європи знизилися в четвер на 0,7-1,4% після триденного ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи знизилися в четвер на 0,7-1,4% після триденного ралі

Фондовий ринок
145
Європейські фондові індекси знизилися в четвер на 0,7-1,4% після триденного ралі на тлі побоювань, що підвищення вартості запозичень буде стримувати відновлення світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Прибутковість десятирічних казначейських зобов'язань США збільшилася в середу до рівнів, близьких до максимальних з листопада. Процентні ставки цих паперів піднялися більш ніж на 100 базисних пунктів з березня, коли Федеральна резервна система оголосила про піврічну програму викупу держоблігацій обсягом $300 млрд.
"Останнє, що нам зараз потрібно, так це підвищення вартості запозичень, - відзначає керуючий Pioneer Investments Kapitalanlagegesellschaft Маркус Штайнбайс. - Воно стане перешкодою для будь-якого виду відновлення - на ринку житла або світової економіки".
Значення Dow Jones Stoxx 600 опустилося до закриття ринку на 1,2%. Індекс виріс на 32% з 12-річного мінімуму, зафіксованого 9 березня.
Вартість акцій найбільшого німецького банку Deutsche Bank опустилася на 3,4%, третього за розмірами британського Barclays - на 2% швейцарського банку, провідного з капіталізації Credit Suisse Group - на 2,1%.
Негативний вплив на європейський фондовий ринок зробило також повідомлення про те, що прострочення за іпотечними кредитами і кількість позбавлень прав на викуп заставного майна за іпотечними кредитами у США в першому кварталі досягли рекорду.
Вартість паперів Man Group опустилася на 6,4%. Доподатковий прибуток найбільшого з керуючих хедж-фондами, акції якого торгуються на ринку, за підсумками фінансового року, що завершився 31 березня, упала на 43%, активи в його керуванні скоротилися на третину.
Акції Infineon подешевшали на 6,6% після публікації в газеті Financial Times Deutschland інформації про те, що виробник напівпровідників звернувся до уряду за гарантіями щодо кредитів на суму 500 млн євро. Компанія, фінансове становище якої трохи покращилося, також веде переговори з банками щодо розширення кредитних ліній, пише газета.
Котирування паперів Deutsche Telekom опустилися на 1,8%. Аналітики Goldman Sachs Group погіршили рекомендацію для найбільшої телефонної компанії Європи до "продавати", помістивши їх у список "упевнений продаж" через очікувані погані результати підрозділу T-Mobile USA.
Ціна акцій провідного постачальника будівельних матеріалів у Європі Cie. de Saint-Gobain упала на 6,5% після того, як експерти Kepler Capital Markets погіршили їхній рейтинг до "тримати" з "купувати".
Папери Wolseley, найбільшого у світі постачальника опалювального встаткування, подешевшали на 18%. Доподатковий прибуток компанії за дев'ять місяців, що завершилися у квітні, упав на 80%, і компанія не очікує поліпшення попиту цього року.
П'ятнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів 28 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас