Фондові ринки АТР зростають на позитивних статданих про промвиробництво в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки АТР зростають на позитивних статданих про промвиробництво в Японії

Фондовий ринок
141
Фондові ринки Азії зростають у п'ятницю на тлі позитивніших, ніж очікувалося, даних про промислове виробництво в Японії, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 0,5%. З початку тижня показник виріс на 1,4%.
Японський Nikkei додав 0,1%, австралійський S&P/ASX 200 - 1,4%, гонконгський Hang Seng - 0,3%.
"Люди очікують відновлення, і на цьому тлі зростає попит на сировину, - заявив представник Paradice Investment Management Метт Ріордан. - Ситуація стає менш жахливою. Однак подальший шлях буде тернистим, і завжди зберігається ризик шокового переходу до негатива".
Азіатські фондові індекси, імовірно, виростуть за підсумками поточного тижня в четвертий раз за 5 тижнів на очікуваннях, що нижня точка рецесії вже пройдена. Найбільш активний підйом був цього тижня зареєстрований серед гонконгських девелоперів: акції Guanzhou R&F Properties Ltd., Sino Land Co. і Shimao Property Holdings Ltd. подорожчали більш ніж на 20%.
Обсяг промислового виробництва в Японії виріс у квітні на 5,2% порівняно з березнем, що значно перевищило середній прогноз опитаних агентством Bloomberg аналітиків, які очікували 3,3%.
Стрибок обсягів випуску продукції у квітні, що виявився рекордним за 56 років, був викликаний відновленням експортних поставок - вони підвищилися на 1,9% порівняно з попереднім місяцем. Випуск промислової продукції збільшується в Японії вже другий місяць поспіль.
Японські компанії прогнозують продовження зростання в промисловості в травні та червні.
Вартість паперів провідної видобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. підвищилася на 2,1% після того, як ціни на мідь піднялися на тлі позитивних статданих про промвиробництво в Японії.
Найбільший китайський виробник міді Jiangxi Copper збільшив ринкову капіталізацію на 5,6%.
Мідні ф'ючерси додали в п'ятницю більше 1%.
Ринкова вартість найбільшої нафтової компанії Японії Inpex Corp. виросла на 6,8%, акції австралійської Woodside Petroleum подорожчали на 1,4%.
Нафтові ціни підскочили в четвер до максимуму за 6 місяців після того, як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) прийняла рішення не скорочувати квоти на видобуток нафти.
Котирування акцій третього за розмірами банку Китаю Bank of China Ltd. піднялися на 3,7%, тому що Deutsche Bank рекомендував інвесторам купувати папери китайського банку.
Курс цінних паперів провідної судноплавної компанії Японії Mitsui O.S.K. Lines Ltd. підскочив на 4,5%, оскільки ставки суховантажного фрахту злетіли до максимуму за 8 місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас