АМКУ порушив справу проти 15 нафтотрейдерів за підозрою в антиконкурентних діях у Донецьку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу проти 15 нафтотрейдерів за підозрою в антиконкурентних діях у Донецьку

Енергетика
454
Донецьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету 27 травня порушило справу проти 15 нафтотрейдерів за підозрою в антиконкурентних погоджених діях у Донецьку.
Про це Українським Новинам повідомила перший заступник голови донецького відділення АМКУ Надія Фертюк.
Зокрема, справу було порушено відносно ТОВ "Донбаснафтопродукт", ТОВ Паралель М ЛТД", ТОВ "ТПП Альянс", ТОВ "Азовнафтопродукт плюс", ТОВ "РосУкрОйл", ТОВ "Космос", ТОВ "Синтез Ойл", ТОВ "Монблан", ТОВ "Маріс-2006", ТОВ "Фатіма", ТОВ "Маяк-95", ТОВ "СтартЛТД", ТОВ "УТН-Схід", ТОВ "Анкор", ТОВ "АЛДІС", ПП "Промінь-97", ТОВ "Фірма НВР".
Зазначені суб'єкти господарювання вчинили схожі дії на ринку товару і встановили в другій половині травня 2009 року роздрібні ціни, що перевищують максимальну межу цінового коридору в Донецькій області на низькооктанові марки бензину А-76 і А-80 і високооктанові А-92 і А-95.
При цьому, на думку представника територіального управління АМКУ, аналіз ситуації на цьому ринку товару спростовує наявність об'єктивних причин для вчинення таких дій.
Зазначеним компаніям рекомендовано припинити дії, що мають ознаки порушення, і встановити економічно обгрунтовані ціни на бензин до 4 червня.
"Тобто ми даємо можливість кожному оператору ще раз самостійно переглянути ціни і знайти можливість їх знизити. Якщо в зазначений термін ціни не будуть знижено і не буде отримано інформацію про це, у рамках початих справ проводитиметься розслідування", - заявила Фертюк.
Як повідомляло агентство, Антимонопольний комітет розпочав розслідування обгрунтованості підвищення цін на світлі нафтопродукти у всіх регіонах України, що спостерігається в другій половині травня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас