Європейські індекси виросли в середу на 0,1-0,8% на очікуваннях закінчення рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси виросли в середу на 0,1-0,8% на очікуваннях закінчення рецесії

Фондовий ринок
138
Європейські фондові індекси зросли в середу третю торговельну сесію поспіль - на 0,1-0,8% на очікуваннях, що найгірший період у світовій економіці вже пройдений, повідомило агентство Bloomberg.
Значення Dow Jones Stoxx 600 піднялося до закриття ринку на 0,7%. З початку березня індикатор додав 33%.
"Є покращення світових економічних трендів, - вважає головний інвестиційний директор R&A Research & Asset Management Отто Васер. - Стабілізація приходить на зміну депресійному сценарію розвитку світової економіки". На його думку, підвищення фондових ринків може протривати до осені.
Рецесія в США, імовірно, завершиться в третьому кварталі цього року, вважають аналітики, опитані National Association for Business Economics (NABE). Проте, на думку експертів триваючі втрати ринку праці, означають, що відновлення економіки буде більш слабким, ніж передбачалося раніше.
ВВП США в другому кварталі цього року знизиться на 1,8% у річному вирахуванні та зросте на 0,7% у третьому кварталі, свідчать результати опитування. У четвертому кварталі американська економіка збільшиться на 1,8%, прогнозують експерти.
Позитивний вплив на європейський ринок зробило також повідомлення про те, що продажі на вторинному ринку житла в США у квітні зросли на 2,9% - до 4,68 млн будинків у річному вирахуванні. Аналітики очікували менш значного збільшення - на 2%.
Згідно із прогнозом британських експертів, рецесія у Великобританії завершиться в другій половині цього року.
Крім того, індекс довіри французьких підприємців до економіки країни, під час якого опитуються близько 4 тис. керівників компаній, у травні зростав другий місяць поспіль.
"Базові показники економіки починають покращуватися, хоча в нас ще попереду довгий шлях до відновлення економіки", - відзначає старший фондовий трейдер CMC Markets у Лондоні Метт Бакленд.
Котирування акцій підприємств роздрібної торгівлі підвищуються в середу, зокрема, британської Tesco - на 3,1% і німецької Metro - на 3,2%.
Папери німецької компанії платного телебачення Premiere подорожчали на 16% після того, як аналітики Goldman Sachs рекомендували купувати їх.
Вартість акцій Danisco підскочила на 13%. Скандинавський виробник продуктів харчування підвищив прогноз прибутку на поточний рік.
Чотирнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи зросли за підсумками торгів 27 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас