Фондові індекси АТР падають на тлі зростання прибутковості держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси АТР падають на тлі зростання прибутковості держоблігацій

Фондовий ринок
154
Фондові ринки Азії падають у четвер, оскільки зростання прибутковості держпаперів викликало побоювання збільшення вартості кредитів, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 0,9%.
Японський Nikkei додав 0,4%, незважаючи на те, що уряд оголосив про скорочення обсягів роздрібних продажів у країні 8-й місяць поспіль.
Австралійський S&P/ASX 200 втратив 1,4%.
Лідерами падіння є акції фінансових і видобувних компаній.
"Люди стурбовані зростаючою прибутковістю бондів. Інвестори починають побоюватися, що ця тенденція задушить відновлення", - заявив аналітик AMP Capital Investors Ltd. Надер Наеймі.
Прибутковість десятрічних держоблігацій США і Японії стоїть на максимумі за 6 місяців, таким чином, компаніям доводиться більше платити при розміщенні довгочасних бондів. Прибутковість японських держпаперів з терміном обігу 10 років збільшилася в четвер на 3 базисних пункту, той таки показник для US Treasuries підскочив на 19 базисних пунктів у середу, що стало найшвидшим зростанням з 19 січня.
Акції тютюнової компанії Japan Tobacco Inc. подешевшали на 5,1%, корпорація оголосила про плани розміщення найближчим часом облігацій з терміном обігу 5 років на загальну суму 100 млрд ієн ($1,04 млрд).
Вартість паперів Australia & New Zealand Banking Group Ltd. упала на 1,5% після продажу акцій компанії з дисконтом.
Котирування цінних паперів провідного гірничовидобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. знизилися на 1,6% на тлі зниження вартості металів і нафти.
Курси акцій судноплавних компаній зростають на тлі підвищення індексу вартості суховантажного фрахту Blatic Dry 18-ю сесію поспіль у середу - на 7,6%. Показник перевищив оцінку 3000 пунктів уперше з жовтня 2008 року на тлі підвищення попиту на залізну руду в Китаї.
Найбільша судноплавна компанія Японії Mitsui O.S.K. Lines Ltd. додала 1,3% ціни акцій, південнокорейська STX Pan Ocean - 5,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас