Британських мільйонерів вдвічі поменшало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британських мільйонерів вдвічі поменшало

Казна та Політика
312
Кількість мільйонерів у Великобританії зменшалася вдвічі через падіння цін на нерухомість, зменшення бонусів і зниження курсів акцій. Такі дані надав Британський Центр економічних і ділових досліджень.
На сьогоднішній у Великобританії налічується 242 тис. чоловік з капіталом більше 1 млн фунтів, хоча, згідно даним Центру, в 2007 їх було 489 тис.
Фінансова криза в період з липня 2007 р. коштувала заможним британцям 1,9 трлн фунтів. Враховуючи прогнози з ринку нерухомості, а також пророкування уряду щодо того, що поточна криза може стати найбільшою із часів II Світової війни, кількість мільйонерів продовжить зменшуватися.
Глава Центру Дуглас Макуільямс заявив, що очікує зростання кількості мільйонерів тільки в 2011 р. Інші аналітики висловлюють менше оптимізму. За даними Savills Plc, ринок нерухомості не відновиться до 2012 р., тобто, роком пізніше, ніж очікувалося, при тому, що безробіття та інші кризові симптоми будуть тільки погіршуватися.
У Центрі також повідомили, що кількість мільйонерів, яка майже подвоїлася з 2003 по 2007 рр. на тлі зростання цін на нерухомість, втратили приблизно чверть свого багатства тільки за минулий рік. "Схоже на те, що дані щодо мільйонерів дуже схожі на дані, наведені Sunday Times у їхньому списку найбагатших людей, які показали падіння кількості британських мільярдерів цього року з 75 до 43", - говориться у звіті Центру.
Скорочення кількості багатих спровокувало падіння продажів предметів розкоші. Наприклад, продажі Bentley упали цього року на дві третини, а BMW - на 35%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас