Проблемні банки: хроніка подій (26 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (26 травня)

1686
Газета "Дело" з'ясувала, з якими страховими компаніями співпрацюють проблемні банки і наскільки скоротилася кількість акредитованих у них страховиків.
Банк Надра
У банку "Надра" перелік працюючих з ним страхових компаній зменшується, за останній місяць він скоротився майже втричі. На сьогодні клієнтам пропонується вибір з 10 страховиків: "Дженералі Гарант", "ІНГО Страхування", "Кредо-Класік", "Оранта", "ПЗУ Україна", "Універсальна", Українська пожежно-страхова компанія, "Еталон", "Український страховий дім", "Провіта". Треба відзначити, що ще в середині квітня їх було 27, а ще раніше - близько 40.
Родовід Банк
Банк "Родовід" теж скорочує кількість своїх партнерів із страхування. Зараз із банком працює тільки 7 страховиків: "Брокбізнесстрахування", "Глобус", Українська пожежно-страхова компанія, "Українська страхова група", "Український страховий дім", "VAB Страхування", "Провіта". Зі списку, який мав банк "Родовід" у середині квітня, вибула СК " Аска-Донбас-Південна".
Укрпромбанк
Список страховиків в Укрпромбанку із середини квітня не змінився. Фінустанова як і раніше пропонує на вибір 30 страхових компаній і залишається лідером ( серед банків з тимчасовою адміністрацією) за кількістю акредитованих СК.
"Національний кредит"
Банк "Національний кредит" не надає значення, з яким страховиком підписаний договір. "Свою" страхову компанію банк не нав'язує. Основною умовою для кредитного менеджера є той факт, що клієнт вчасно застрахував заставу. "Вишліть нам факсом страховий договір і завезіть копію", - пояснив співробітник банку.
Західінкомбанк
Як запевнили в Київському відділенні Західінкомбанку, оформити страховку на заставний автомобіль можна в будь-якій компанії. А от з іпотекою такого широкого вибору банк не надає. Єдиний можливий страховик для нерухомості - СК "Життя".
Банк "Арма"
Банк "Арма" виявився найкатегоричнішим щодо питання, у якій СК повинне бути застраховане заставне майно. Крім страхової компанії з однойменною назвою, співробітник кредитного відділу нікого іншого не визнає. "Нічого не змінилося. У нас одна страхова компанія - СК "Арма". І тільки в ній ми просимо страхуватися своїх позичальників", - говорить фахівець кредитного відділу.
Банк Київ
У банку "Київ" інформація про СК покрита таємницею. Співробітники банку відмовляються надавати перелік акредитованих СК, поки співрозмовник не доведе, що він клієнт цього банку. "Назвіть своє прізвище, можливо, ви клієнт, у якого прострочена заборгованість і якого я вже півроку розшукую", - категорично повідомила дівчина в телефонній бесіді.
Трансбанк
У Трансбанку особливий підхід до страхових компаній. У кредитному відділі банку пояснили, що в них є фахівець, який займається винятково тим, що підбирає клієнтам потрібну страхову компанію з вигідними тарифами. На жаль, цього вузькопрофільного фахівця на місці не було, а без нього уточнити, які саме СК акредитовані в Трансбанку, не вдалося. "Ми працюємо з 5 або 6 компаніями. Для наших кредитних продуктів страховики роблять спеціальні знижені тарифи. Тому краще під'їдьте до нас в офіс, і співробітник запропонує вам вигідного страховика", - пояснила співробітниця кредитного відділу Трансбанка.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картами з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картами - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі по вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карт можна зняти 1000 грн., з пенсійних карт - 500 грн.
***** Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
****** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсоток за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень за внесками не більш 5 тис. грн.
******* Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
********* Тільки зарплата і пенсія.
********** Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас