Індекси в США виросли у вівторок уперше за 5 сесій на сильній статистиці, ф'ючерси знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли у вівторок уперше за 5 сесій на сильній статистиці, ф'ючерси знижуються

Фондовий ринок
100
Фондові індекси США зросли у вівторок вперше за п'ять сесій на даних про збільшення споживчої довіри в США, що сприяли збільшенню оптимізму щодо того, що гірший період економічного спаду вже позаду, повідомило агентство Bloomberg. Котирування ф'ючерсів на індекси США до 8:39 у середу знизилися на 0,9%-1,7%.
Індекс довіри американських споживачів до економіки країни, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, виріс у травні до 54,9 пункту - максимального рівня з вересня минулого року - порівняно з 40,8 пункту місяцем раніше. Стрибок цього індикатору став рекордним із квітня 2003 року. Аналітики очікували збільшення індексу до 42,6 пункту.
"Показник споживчої довіри був значно кращим, ніж очікувалося, - відзначає керуючий Loomis Sayles & Co. Девід Совербі. - Це дозволило ринку завершити паузу після нещодавнього ралі".
Вартість акцій Home Depot, найбільшої у світі мережі товарів для дому, піднялася на 4,1% - до $23,8. Підіндекс S&P 500, до розрахунку якого входять папери ритейлерів, збільшився за підсумками торгів на 3,8%.
Акції Apple подорожчали на 6,8% - до $130,78 - після того, як аналітики Morgan Stanley підвищили рекомендації для паперів компанії, відзначивши, що прибуток Apple буде перевищувати прогнози в наступні два роки завдяки високим продажам iphone.
Ціна паперів Qualcomm Inc. збільшилася на 4,8% - до $43,29. Експерти Barclays підвищили прогноз прибутку найбільшого світового виробника чипів для мобільних телефонів на 2010 рік. На думку аналітиків, частки Qualcomm і Broadcom на ринку напівпровідників зростуть наступного року.
Вартість паперів Broadcom піднялася на 2,9% - до $22,89.
Акції Qwest Communications International подорожчали на 8% - до $4,33. Експерти Jpmorgan Chase & Co. підвищили рекомендації для паперів оператора телефонного зв'язку, що працює в 14 американських штатах, до "вище ринку", відзначивши високий виторг компанії від роботи з корпоративними клієнтами, а також привабливу вартість акцій.
"Ми бачимо сигнали покращення споживчої довіри, - говорить керуючий Thrivent Financial Девід Хьюпель. - Інвестори звертають увагу на компанії тих галузей, які в першу чергу реагують на зміни в економіці, включаючи технологічну галузь, сподіваючись на відновлення зростання".
Папери Zions Bancorporation зросли в ціні на 14% - до $14,49 - після підвищення аналітиками Morgan Stanley рекомендацій для акцій банку до "вище ринку" з "на рівні ринку". На думку експертів, банк має гарні можливості для зростання, а його акції привабливі для довгочасних інвесторів.
Вартість акцій Jpmorgan збільшилася на 6,2% - до $36,54. Банк зафіксував несподіваний доход у розмірі $29 млрд завдяки тому, що правила бухгалтерського обліку дозволяють йому трансформувати "погані" борги Washington Mutual Inc., придбаного раніше, у прибуток.
Цими правилами зможуть також скористатися Wells Fargo & Co., Bank of America Corp. і PNC Financial Services, що купили торік банки Wachovia Corp., Countrywide Financial, National City.
Котирування акцій сировинних компаній, що знижувалися протягом більшої частини торгів у вівторок, зросли до закриття ринку слідом за підйомом цін на нафту і мідь.
Вартість акцій Exxon Mobil Corp. піднялася на 1,4% - до $69,81, Freeport-mcmoran Copper & Gold Inc. - на 3,4% - до $49,99.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку у вівторок на 196,17 пункту (2,37%) - до 8473,49.
Standard & Poor's 500 піднявся на 23,33 пункту (2,63%), склавши 910,33.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 58,42 пункту (3,45%) - до 1750,43.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас