Узбекистан призупинив приватизацію енергетичних об'єктів через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Узбекистан призупинив приватизацію енергетичних об'єктів через кризу

Енергетика
197
Узбекистан через фінансово-економічну кризу призупинив приватизацію стратегічних енергетичних об'єктів, повідомило джерело в керівництві Держкоммайна Узбекистану.
За його словами, в умовах кризи складно очікувати серйозних конкурентних пропозицій щодо покупки енергетичних активів.
"Ми не відмовляємося від залучення іноземних інвесторів в енергетичний сектор, але зараз не кращий час для цього", - сказав він, відзначивши, що надалі процес приватизації в енергетику буде знову запущений.
Як повідомлялося, Узбекистан протягом декількох років намагався реалізувати іноземним інвесторам низку енергоактивів, зокрема держпакети акцій ВАТ "Ташкентська ТЕЦ" і ВАТ "Сирдар’їнська ТЕС" - найбільшої теплової електростанції в Центральній Азії. Тендери кілька разів продовжувавлися і визнавалися такими, що не відбулися. До приватизації "Сирдар’їнской ТЕС" висловлювало інтерес російське АТ "Інтер РАО ЄЕС".
У 2009 році Держкоммайно Узбекистану не оголошувало тендери щодо приватизації об'єктів енергетики.
Більше 98% виробництва електроенергії в Узбекистані, проводиться на електростанціях, що входять до складу ГАК "Узбекенерго", яка створена на базі міністерства електроенергетики і електрифікації Узбекистану. У структурі "Узбекенерго" 16 підприємств-виробників електроенергії. Установлена потужність електростанцій країни становить 11,580 тис. Мвт.
Узбекистан у 2008 році збільшив виробництво електроенергії порівняно з 2007 роком на 2,3% - до 50,1 млрд кВт.ч.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас