Думка: США можуть зіштовхнутися з гіперінфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка: США можуть зіштовхнутися з гіперінфляцією

Казна та Політика
9162
Економіка США може зіштовхнутися з гіперінфляцією, темпи якої будуть близькі до рівня Зімбабве, оскільки Федеральний резерв навряд чи буде поспішати з підвищенням процентних ставок, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на думку відомого інвестора і аналітика Марка Фабера.
Ціни в США можуть зрости майже з тою ж швидкістю, що й у Зімбабве, заявив М.Фабер. Річні темпи інфляції в Зімбабве досягли 231 млн відсотків у липні минулого року, після чого уряд країни поки не публікував більш свіжих даних.
"Я на 100% упевнений, що США захлисне гіперінфляція. Проблема такого великого держборгу, як у США, полягає в тому, що прийде час, коли Федеральному резерву потрібно буде збільшувати процентні ставки, але вони будуть робити це вкрай неохоче, і інфляція прискориться", - стверджує експерт.
Президент Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер заявив минулого тижня, що інфляція в США може досягти 2,5% річних до 2011 р. Раніше представники американського ЦБ прогнозували зростання цін до цього часу в діапазоні від 1,7% до 2%.
"Є побоювання ризику, пов'язаного з інфляцією, через уливання ліквідності в банківську систему, але зараз ця загроза не є безпосередньою, враховуючи невикористовувані виробничі потужності в США", - вважає глава підрозділу економічних прогнозів Action Economics у Сінгапурі Девід Коен.
Action Economics прогнозує зниження цін у США на 0,4% в 2009 році, інфляцію на рівні 1,8% наступного року і 2% - у 2011 р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас