Porsche втратить 24 млрд дол. прибутку через невиконання опціонів за акціями VW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche втратить 24 млрд дол. прибутку через невиконання опціонів за акціями VW

845
Німецький автоконцерн Porsche, який почав невдалу спробу поглинання Volkswagen AG, опинився в неприємній ситуації і може втратити близько $24 млрд. прибутку через нездатність виконати опціони за акціями VW, повідомляє Bloomberg.
Porsche скуповувало акції та опціони найбільшого європейського автовиробника більше трьох років і зараз контролює 70% компанії. Тепер їй, можливо, не вдасться залучити кошти, необхідні для виконання куплених опціонів.
Про це говориться в дослідженні, проведеному агентствами Sanford C. Bernstein & Co., Sal. Oppenheim jr. & Cie. і Fairesearch Gmbh & Co. Аналітики говорять про те, що Porsche не має сил більше тримати під контролем ціну акцій VW і їх курс повинен скоро впасти.
Зараз Porsche належать опціони, еквівалентні 20% акцій VW. За розрахунками експертів, їх виконання розумне при ціні в 100 євро за акцію. На даний момент акції німецького автовиробника торгуються в районі 219 євро. боргове навантаження Porsche становить близько 9 млрд. євро. Компанія усе ще прагне знайти партнера, який міг би надати їй капітал для проведення спільної операції щодо поглинання Volkswagen.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас