Німецька газета повідомила, що уряд ФРН має намір ліквідувати Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька газета повідомила, що уряд ФРН має намір ліквідувати Opel

1399
Німецька газета "Bild" заявила у вівторок про те, що міністр економіки Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг не виключає можливості ліквідації автомобільного концерну Opel, повідомляє Deutsche Welle.
У вівторок, 26 травня, газета повідомила, що в конфіденційній записці міністра говориться, що "з макроекономічної точки зору ліквідація концерну призвела б до усунення зайвих виробничих потужностей і відповідного очищення ринку".
Однак прес-секретар міністерства економіки спростував повідомлення "Bild". За його словами, таких цитат міністра не існує, як і немає згаданої конфіденційної записки, а приписувані цу Гуттенбергу висловлення взяті з доповіді, підготовленої для уряду приватним консалтинговим агентством.
У той же час, німецький уряд продовжує переговори з потенційними покупцями Opel. У вівторок канцлер Ангела Меркель і цу Гуттенберг зустрічаються із главою Fiat Серджіо Марчіонне. Крім нього, компанією Opel цікавляться австрійсько-канадська Magna і американська інвестиційна компанія Ripplewood.
Уряд Німеччини планує цього тижні виробити позицію для переговорів з урядом США і концерном General Motors, материнською компанією Opel.
Остаточне рішення щодо майбутнього Opel буде прийнято в Америці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас