Єврокомісія виступає проти збереження квот на молоко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія виступає проти збереження квот на молоко

Аграрний ринок
331
Єврокомісія виступає проти збереження квот на молоко. Про це заявила комісар ЄС із питань сільського господарства і сільського розвитку Маріанн Фішер-Буль на засіданні Ради міністрів з питань сільського господарства і рибальства Європейського Союзу.
Ситуацію на молочному ринку Європи запропонували обговорити делегації Франції, Німеччини, Австрії та Кіпру. Їх підтримали делегації Литви, Словаччини, Люксембургу, Польщі, Угорщини, Бельгії, Греції, Італії, Португалії, Ірландії, Іспанії, Латвії та Румунії.
Комісар висловила переконання в тому, що ситуація на ринку не пов'язана з наміром Євросоюзу повністю скасувати квоти на виробництво молока з 2015 року, а викликана загальним впливом на продовольчий ринок економічної кризи. За словами комісара, Єврокомісія готова вжити низку першочергових заходів щодо підтримки ринку молока, зокрема, розширити поставки молока в школи, збільшити інтервенції до 31 серпня цього року, збільшити склади для зберігання масла до 15 серпня цього року.
Як повідомлялося, 25 травня в Брюсселі відбулася демонстрація виробників молока і молокопродуктів, у якій взяли участь близько 2 тисяч фермерів, що вимагали ввести гнучкі квоти на молоко з метою недопущення різкого падіння цін. На 2007-2008 маркетинговий рік обсяг квот становив 139,6 млн. тонн. на поставки молока на молокопереробні підприємства і 3,4 млн. тонн - на прямий продаж споживачам.
18 березня 2008 року Рада міністрів з питань сільського господарства і рибальства ЄС кваліфікованою більшістю схвалила підвищення квот на виробництво молока на 2% з 1 квітня 2008 року.
Восени в 2008 році були схвалені зміни до сільськогосподарської політики Євросоюзу, відповідно до яких з 2009 року квоти на виробництво молока повинні збільшуватися щорічно на 1% до їхньої повної ліквідації з 2015 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас