У Росії за останній місяць упали ціни на іномарки, ринок відкотився на 4 роки назад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії за останній місяць упали ціни на іномарки, ринок відкотився на 4 роки назад

1288
У квітні-травні поточного року на російському ринку зафіксоване перше зниження роздрібних цін на іномарки. За оцінками російського аналітичного агентства "Автостат", середня вартість іномарок за останній місяць знизилася на 1,4%.
При цьому автомобілі в мінімальних комплектаціях подешевшали на 0,7%, а вартість максимальних комплектацій знизилася на 1,9%. За словами заступника директора агентства Сергія Удалова, причиною подібної динаміки стало зниження курсу долара, яке змусило деяких виробників провести корекцію своїх прайс-листів убік зменшення.
Зокрема зниження цін у рублях відзначається за такими брендами як Toyota, Subaru, Chrysler, BMW і Mercedes-Benz, відзначає "Автостат". У той же час Ford у черговий раз збільшив вартість практично на весь свій модельний ряд. Крім того, підвищення цін відзначається за рядом моделей Skoda, Chevrolet, Renault і Chery.
За оцінками експертів, у цілому багато автовиробників протягом квітня-травня зберегли свої прайс-листи на колишньому рівні, а увагу споживачів намагалися привернути за рахунок знижок і спеціальних акцій на окремі моделі. Аналітики вважають, що російський авторинок зараз відкотився приблизно на 4 роки назад. У 2005 році із квітня до листопада спостерігався стабільний рівень продажів в 125-135 тис. машин на місяць і лише під кінець року намітилася нова хвиля зростання ринку. Зараз, приблизно на тому ж рівні (130 тис. на міс.) помітна стабілізація ринку, після майже дворазового його падіння буквально за півроку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас