WSJ: Дерипаска близький до угоди про реструктуризацію заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: Дерипаска близький до угоди про реструктуризацію заборгованості

741
Російський мільярдер Олег Дерипаска близький до укладання угоди щодо реструктуризації багатомільярдної заборгованості його компаній, яка дозволить зберегти контроль над основними активами, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на представника "Базового елемента".
"Гостра фаза позаду. Якщо ми підпишемо юридично зобов'язуючі документи з нашими кредиторами, ситуація нормалізується і бізнес спокійно впорається із проблемами", - заявила в інтерв'ю виданню перший заступник генерального директора "Базела" Ольга Зинов'єва. Загальна заборгованість підконтрольних Дерипасці компаній, за даними газети, становить $20 млрд.
Зинов'єва заявила, що основний актив імперії Олега Дерипаски, алюмінієвий гігант "Русал" "уже наступного місяця" досягне згоди щодо реструктуризації заборгованості за кредитами у розмірі $7,3 млрд., отриманими від іноземних банків. Також компанія сподівається домовитися щодо реструктуризації кредитної заборгованості в розмірі $4,5 млрд. перед російським банком, що надав компанії позику восени минулого року з метою запобігти передачі пакета 25% акцій "Русала" у компанії "Норильский Нікель" іноземним кредиторам. За словами топ-менеджера, термін виплат за цим кредитом закінчується у листопаді цього року. Зинов'єва називає питання реструктуризації цієї заборгованості "непростим", однак запевняє, що переговори з урядом уже ведуться.
Зинов'єва заявила, що "Базел" виступає проти ідеї злиття найбільших металургійних холдингів Росії, яка була запропонована іншими російськими галузевими групами. "Нам необхідно упорядкувати свої справи, перш ніж думати про злиття", - наводить видання слова Зинов'євої.
Топ-менеджер повідомила видання, що "Базел" прагне зберегти свої основні активи і не має наміру залучати нових інвесторів. Щодо автомобілебудівного концерну "ГАЗ" Зинов'єва заявила, що прогноз групи "не настільки оптимістичний". На реструктуризацію заборгованості погодилися приблизно половина кредиторів групи "ГАЗ" і більшість акціонерів, повідомила менеджер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас