Тимошенко запросила лівійських інвесторів взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко запросила лівійських інвесторів взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу

343
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко запросила лівійських інвесторів взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу. За повідомленням Урядового порталу, про це вона сказала під час зустрічі із секретарем Вищого народного комітету Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамахірії Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді та його колегами.
Прем'єр-міністр відзначила, що для лівійських інвесторів участь у приватизації Одеського припортового заводу буде додатковою можливістю виходу на європейські ринки.
Також Ю.Тимошенко відзначила необхідність диверсифікованості енергоносіїв і запросила лівійську сторону взяти участь у побудові нафтопереробного заводу в Одесі в районі порту "Південний". За її словами, реалізація цього проекту і побудова мережі заправлень дозволить створити повний цикл нафтопереробки.
Ю.Тимошенко вважає, що Україна і Лівія мають перспективи для співробітництва і в атомній енергетиці. Вона відзначила, що Україна має для цього гарний професійний кадровий потенціал.
Визнаючи те, що для Лівії та країн Африки закупівля зерна є ключовою темою, прем'єр запропонувала лівійській стороні побудувати в Україні комплекс щодо проведення, зберігання і транспортування до 4 млн. тонн зерна, для якого вже підготовлений відповідний проект. Цей напрямок, на думку прем'єр-міністра, може бути пріоритетним в українсько-лівійському економічному співробітництві.
Третім важливим напрямком співробітництва між обома країнами Ю.Тимошенко назвала авіабудівництво, що дозволить освоювати ринки в африканських країнах і країнах арабського світу. Прем'єр відзначила, що цей ринок є надзвичайно високорентабельним, і додала, що хотіла б, щоб обидві країни були партнерами в цій сфері.
Ю.Тимошенко також заявила про те, що Україна може виготовляти і ремонтувати високоточну техніку, і це відкриває можливості для співробітництва у військово-технічній сфері. Українська і лівійська сторони домовилися про проведення засідання українсько-лівійської економічної комісії в липні цього року в Україні. Крім того, Ю.Тимошенко привітала учасників зустрічі із Днем Африки. "У вашій особі я вітаю Лівію й усі народи Африки. Бажаю процвітання африканським країнам і Лівії, яка відіграє лідерську роль на африканському континенті", - відзначила вона.
Прем'єр-міністр вважає позитивним знаком те, що її офіційний візит і зустрічі на вищому рівні проходять у ці дні.
Довідка ВАТ "Одеський припортовий завод" - другий за розмірами виробник аміаку і карбаміду і третій - за випуском азотних добрив в Україні, спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із приймання, охолодження і перевантаження аміаку.
Останні три роки близько 88% виробленої заводом продукції експортується: аміак - у Бельгію, США і Францію, карбамід - у Швейцарію, Бельгію, США і Німеччину. 100% пакет акцій ВАТ перебуває в управлінні Фонду державного майна України. <.p>
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас